Stichting People to People
Westeinde 271a
1647 MN Berkhout (N-H)
tel: 0229-551819
e-mail  
     
 

Studenten

Het is nog niet zolang geleden dat Misgan Assefa sigaretten, ansichtkaarten en kauwgom probeerde te verkopen aan de toeristen in Lalibela. Zoals van zoveel kinderen in Ethiopië is ook de vader van Misgan al vroeg overleden. Zijn moeder moet hard werken om haar zeven kinderen op te kunnen voeden en elke cent die haar zoon verdient is een welkome aanvulling op de schamele gezinsinkomsten. Misgan had een droom. Later als hij oud genoeg was zou hij naar Addis Abeba gaan om te studeren. En nu…. vijf jaar later begint hij, met hulp van de Stichting People to People, aan zijn universitaire opleiding.

Misgan is niet de enige student uit Lalibela die door People to People wordt geholpen. Eigenlijk spreekt het voor zich dat wij kinderen uit gezinnen die wij meestal jarenlang hebben gesponsord verder helpen de stap naar een goede toekomst te maken. Met een grote universiteit en tal van beroepsopleidingen is Addis Abeba voor veel studenten de meest aantrekkelijke stad om te studeren. Vaak wordt onderdak gezocht bij familie of vrienden en als die er niet zijn biedt een studentenhuis uitkomst.

Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van onze student wordt bepaald welk bedrag de stichting maandelijks overmaakt. Natuurlijk proberen wij daarbij het bedrag in overeenstemming te brengen met de kosten van het levenspatroon van de gemiddelde student. Hoewel ze daar zelf begrijpelijkerwijs nog wel eens anders overdenken willen wij niet dat onze studenten een rijke luis leventje hebben! Het maximale bedrag dat wij per maand betalen komt niet boven de 44 euro uit. Daarnaast betalen wij voor enige studenten het collegegeld.

De studenten zijn vrij in de wijze waarop zij hun geld willen besteden. Wij verwachten slechts één tegenprestatie … goede studieresultaten! Onze locale manager laat zich na elk semester op de hoogte stellen van de voortgang in de studie en rapporteert vervolgens aan het stichtingsbestuur. Gelukkig hebben we zulke goed gemotiveerde pupillen dat wij tot op heden nog geen corrigerende maatregelen hebben hoeven  nemen!

Wij zijn er trots op dat wij inmiddels enige afgestudeerde studenten financieel hebben kunnen helpen om een eigen bedrijfje op te zetten. Uiteindelijk is de stap naar een onafhankelijke toekomst de mooiste manier waarop wij afscheid van een pupil kunnen nemen!

 

 

Stichting People to People, directe ontwikkelingshulp aan EthiopiŽ
Banknr:
NL22 INGB 0009 4752 63 - KVK: 37104577 - Fisc. nr: 8163 69 719